Konst

IMG_1655textilt 056IMG_0045IMG_0094Skapandet har alltid varit en viktig del i mitt liv. Jag började som textilkonstnär i slutet av 70-talet, vilket resulterade i utställningar och beställningsarbeten.
I slutet av 90-talet gick jag en grundkurs i Vedic Art-målning och fann där ett nytt uttryckssätt och har sedan dess målat. Jag skapar helt fritt när jag målar utan avbildning eller förutbestämt motiv. Jag känner in vilken fäg jag ska börja med. Pensel, svamp eller kanske fingrarna blir mitt redskap. Ofta i tunna lager, målningen får leda mig vidare. Jag träder in i bilden, varje bild får sitt speciella uttryck.

Jag designar och arbetar i filtad ull och lin. Mattor, kuddar, änglar, hjärtan, smycken mm.

Konst av Karin Sjögren

Fågel

Bild 1 av 3

Målarkurser
Alla har vi en skaparkraft inom oss, att gå en Vedic Art målarkurs kan vara ett sätt att få tag på ditt individuella kreativa uttryck. Att skapa fritt utan förebild eller förlaga är roligt. Vi visar inte upp eller värderar någons skapande, det finns inget som är rätt eller fel. Vi tränas i att använda höger hjärnhalva, öppnar upp seendet.

På grundkursen går vi igenom 17 grundprinciper som beskriver den kreativaprocessen. Du får verktyg till och individuell handledning i din egen skaparprocess. Grundkursen är på totalt sju dagar som du tar i en takt som dig.

På fortsättningskursen fördjupar vi oss ytterligare i den kreativa processen, nu har du fått egen erfarenhet och allt börjar successivt lägga sig på plats. Du börjar hitta din alldeles egna uttrycksform. Fortsättningskursen är på totalt sju dagar som du tar i din egen takt.

Kurspris 500 kr/dag.

Vedic Art grundades av Curt Källman, konstutbildad vid Konstakademin i Stockholm, som har utvecklat en undervisningsform där han kombinerar den traditionella konstutbildningen med synen på den kreativa processen som den beskrivs i den Indiska vedatraditionen.

På www.vedicart.se ser du en förteckning över alla Vedic ART-lärare i Sverige

Filtad ull och lin

kuddar1

kuddar2

Ring för mer info, Karin Sjögren Tel: 0381 – 202 84, 070 5830943

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *